Kissojen munuais- ja maksavaivat

 

Munuaisilla on elintärkeä rooli kissan terveyden ylläpitämisessä. Ne auttavat hallitsemaan kissan verenpainetta, säätelemään verenkiertoa, tuottamaan tärkeitä hormoneja ja entsyymejä sekä punasoluja ja poistamaan aineenvaihduntatuotteita verestä.

Munuaisten vajaatoiminta on yksi yleisimpiä vakavien sairauksien aiheuttajia varsinkin ikääntyvillä kissoilla. Munuaisten vajaatoimintaa on kahta tyyppiä: akuutti ja krooninen munuaisten vajaatoiminta. Akuutin munuaisten vajaatoiminnan oireet ilmaantuvat yleensä viikon tai kuukauden kuluessa, kun taas kroonisen munuaisten vajaatoiminnan oireet vaivaavat pidempään.

Jos kissasi kärsii munuaisvaivoista, sopiva ravinto saattaa parantaa sen elämänlaatua ja mahdollisesti jopa pidentää sen elinikää. Munuaisvaivoista kärsiville kissoille kehitetyt erityisruoat saattavat auttaa, koska ne sisältävät vähemmän proteiinia ja fosforia kuin muut lemmikkieläinruoat. Fosforin rajoittaminen saattaa lievittää oireita ja vähentää munuaisvaurioiden etenemistä samalla, kun pienempi määrä korkealaatuisia proteiineja auttaa palauttamaan normaalin happo–emästason. 

Näytetään kaikki 9 tulosta

Näytetään kaikki 9 tulosta