Kissojen virtsatievaivat

 
Kissojen alempien virtsateiden sairaudet (FLUTD) on yleistermi, joka viittaa esim. virtsakiviin ja muihin virtsarakon ärsytyksen syihin.Yleisin tähän ryhmään kuuluva sairaus on kissojen idiopaattinen kystiitti (FIC). Kissan idiopaattiseen kystiittiin (FIC) liittyvän tulehduksen syy on tuntematon, mutta stressin oletetaan olevan merkittävä tekijä. Vaikka kissojen alempien virtsateiden sairauksiin (FLUTD) saattaa kuulua virtsatietulehduksia, ne ovat silti harvinaisia. Jos kissan virtsassa on verta, se johtuu todennäköisimmin alempien virtsateiden sairauksista, virtsakivistä tai virtsaputken tukoksesta, ei tulehduksesta.
Kissojen alempien virtsateiden sairauksiin liittyy usein kiteiden ja kivien muodostumista virtsateihin, mikä voi aiheuttaa kissalle lukuisia kivuliaita vaivoja. Tavallisia kivityyppejä ovat struviitti- ja kalsiumoksalaattikivet. Kissan virtsassa olevat struviittikiteet voivat yhdessä liman kanssa muodostaa virtsaputken tukoksen. Virtsaputkea pitkin virtsa pääsee virtsarakosta ulos.
FLUTD on vakava ongelma ja vaatii lääketieteellistä hoitoa. Onneksi voit auttaa kissaasi paranemaan eläinlääkärin määräämän hoidon ja sopivan FLUTD-ruokavalion avulla.

Näytetään kaikki 20 tulosta

Näytetään kaikki 20 tulosta